Kandi löytyi dojolta

Perjantai, 29. Toukokuuta 2015 - 10:39
TEKSTI: Silja Viitala
KUVAT:

”Ulkonäkö pettää käytännössä aina. Valokuvaajan pitää pystyä näkemään roolin taa”, sanoo Petri Kangas. Kuvallisen kandidaatintyönsä hän teki matematiikan opettajaksi opiskelevasta Valtteri Laaksosesta, joka harrastaa sekä japanilaista miekanvetoa iaidoa että Warhammer-figuureita.

Ennen kuvajournalismia Kangas harkitsi luokanopettajaksi ryhtymistä. Lisäksi hän on itsekin harrastanut aiemmin ensin aikidoa ja sitten brasilialaista ju-jutsua. Mies kertoo vieläkin käyvänsä välillä dojolla eli harjoitussalissa.

Kangas on tehnyt jonkin verran videoita kesätyössään Kainuun Sanomissa. Nyt hän kertoo oppineensa lisää sekä editoinnista että äänittämisestä. Premiere-ohjelman kanssa vietetty aika oli hauskaa - ainakin niin kauan, kun yliopiston tietokoneet pyörittivät kuvaa.

”Olen tyytyväinen lopputulokseen. Koen löytäneeni Valtterista sen puolen, joka arkielämässä on piilossa. Hän edisti työtäni olemalla kärsivällinen ja antamalla aikaa tehdä asioita.”

Lähitulevaisuudessa Kangas ei usko olevansa töissä paikallislehdessä. Jo neljännessä polvessa journalismin parissa työskentelevä mies toivoo löytävänsä ympärilleen pienen porukan, jolla on samanlaiset kiinnostuksenkohteet.

”Freelancerina pienessä ketterässä”, Kangas tiivistää.

Ensi kesä on hyvää harjoittelua, sillä silloin Kangas tekee yhteistyöprojektin opiskelukaverinsa kanssa. Enempää hän ei paljasta, mutta tekemistä kuulemma riittää.

Petri Kangas

Juttu on julkaistu tässä lehdessä

Katse 1/2015, kevät-kesä 2015

Katse 1/2015, kevät-kesä 2015

Päähenkilö: valokuvataiteilija Sanni Seppo

ISSUU - Katse 1/2015, kevät-kesä 2015 by Katse

Kandidaatti

Anni Reenpää

Unelma maasta ja työstä

Kuvajournalistien kandivideoissa näkyi tänä vuonna maahanmuutto.