Lapsi muuttaa parisuhdetta

Perjantai, 7. Huhtikuuta 2017 - 14:07
TEKSTI: Leevi Vähälä
KUVAT:

Visuaalisen journalismin maisteriopiskelijat tuottivat videoita lähiöperheiden elämästä Tampereella. Silja Viitala tapasi Multisillassa asuvat nuoret vanhemmat Maisan ja Juuson. Maisa tuli raskaaksi parin lyhyen yhdessäolon jälkeen. Kuivakausi-video kertoo siitä, kuinka raskaus ja lapsi vaikuttaa parisuhteeseen.

”Alun perin työllä ei ollut mitään erityistä sanomaa, mutta haastateltavat olivat valmiita kertomaan omasta rakkauselämästään, ja vahvaksi teemaksi nousi rakkaus ja seksi.”

Luottamusta kuvaajien ja kuvattavien välillä ei syntynyt heti ensitapaamisella. Aluksi tunnelma oli varautunut ja Viitala kertoo, että perheen isä Juuso oli vetäytynyt omiin oloihinsa. Seuraavilla kerroilla, kun kuvaajat astuivat perheen kotiin, tilanne oli jo vapautuneempi.

”Pariskunnan lapsi oli vanhempiensa tapaan hitaasti lämpiävä, mutta oli mahtavaa, kun viimeisellä kerralla Milja ryntäsi halaamaan meitä.”
Leikkausvaiheessa tekijät päätyivät poikkeavaan ratkaisun, jossa toinen työparista leikkasi kuvaa ja toinen ääntä. Viitala pitää lopputulosta onnistuneena, ja kiittää videotyöpajan vetäjää Mikko Keskistä. Viitala on saanut tehdä tämän jälkeen Aamulehdelle pitkiä videoita, joissa on voinut hyödyntää saamaansa oppia.
”Kerrankin oli aikaa keskustella työparin kanssa ja suunnitella työ hyvin. Ilman kuvakäsikirjoitusta emme olisi saaneet yhtä hyvää lopputulosta aikaiseksi.”

 

maisterityö

Maisteri

Emilia Kangasluoma

Taksikuskikin voi rakastaa

Emilia Kangasluoman dokumentaarinen videoteos kertoo taksikuskin tarinan. Läpikantavana ajatuksena videossa on rakkaus ja kuvattavan suhde...

Emilia Malin ja Tiina Suvanto: Love is now

VJM:n verkkovideot keväällä 2014

Visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden verkkovideoiden teemana oli ”Rakkauden Tampere”. Videotyöskentelyä opetti Mikko Keskinen ja...