Maalaa, kuvaa ja taiteile

Maanantai, 15. Elokuuta 2016 - 13:50
TEKSTI: Irene Stachon
KUVAT:

Sofi Häkkinen

”Mehupillit ovat tämänhetkinen suosikkivälineeni. Kun veistoksessa tai vaikka animaatiossa on käytetty pillejä, se tuo teokseen jännittävää tuttuuden tunnetta. Niitä on myös kiva käsitellä ja keksiä erilaisia käyttötapoja. Läpinäkyvyys on hauska lisä!”

Emmi Kallio

”Lempityövälineekseni valitsin tämän synteettisen siveltimen. Minulla on siihen vahva tunneside, se on kuin kaveri. Tiedän tasan tarkkaan, miten sivellin toimii ja käyttäytyy, ja millaista jälkeä tulee. Uuden siveltimen kanssa työskentely on aina täysi mysteeri.”

Sanni Weckman

”Luonnoskirja on ammatillinen työväline, joka pakottaa sekä motivoi täyttämään tyhjiä sivuja. Harjoitutan siihen piirtotaitojani. Käytän aina näitä samoja mustakantisia vihkoja. Minulla on niitä ainakin kolmekymmentä. Ne ovat minulla kaapissa, jotta voin aina palata niihin.”

Jerker Ramberg

”Mukanani kulkee aina pieni filmipokkari. Se on kevyt ja kätevä ja sillä saa hyvälaatuisia kuvia. Opintojeni aikana olen maalannut ja piirtänyt, mutta lopputyökseni tein veistoksen, vaikka minulla ei ollut siitä mitään aikaisempaa kokemusta. Arvostan valokuvaa, joka flirttailee kuvajournalismin kanssa.”

Sofi ja mehupillit
Jere ja kamera
Emmi Kallion työväline on synteettinen sivellin.
Kuvataitelijan luonnoskirja

Juttu on julkaistu tässä lehdessä

Katse 1/2016, kansi

Tamperelainen kulttuurilehti

Katse 1/2016, kesä 2016 by Katse - issuu

4 esinettä

Jyrki Vainonen

Muistissa

Minne tamperelaiskirjalijat tallettavat ajatuksensa?

Olympia

Uudet tilat

Katse tutustui Tampereen uusiin kulttuurinesitystiloihin.