Taksikuskikin voi rakastaa

Torstai, 20. Marraskuuta 2014 - 15:46
TEKSTI: Jarmo Stenmark
KUVAT:

Emilia Kangasluoman dokumentaarinen videoteos kertoo taksikuskin tarinan. Läpikantavana ajatuksena videossa on rakkaus ja kuvattavan suhde rakkauteen.

Kurssitöiden teemana oli ”Rakkauden Tampere”. Kangasluoman alkuperäinen idea oli videon tekeminen pastorista, mutta hän päätyi kuitenkin tekemään videon taksikuskista, koska ajatteli taksikuskin olevan visuaalisesti kiinnostavampi ja särmikkäämpi videon aihe. Videon teema muuttui tekemisen aikana. Alkuperäisen suunnitelman mukaan video olisi sisältänyt ”mehukkaita juttuja” eli värikkäitä tapahtumia taksikuskin uran ajalta.

Kuvattavan taksikuskin löytäminen oli hankalaa, eikä Kangasluoma tuntenut kuvattavaa entuudestaan. Itse kuvaus toteutettiin yhden yön ja illan aikana. ”Vaati vaivaa saada kuvattava kertomaan herkimmistä asioistaan”. Kuvaussession aikana tunnelma muuttui välittömämmäksi ja taksikuski alkoi kertoa enemmän omasta elämästään. Videon haastattelut on äänitetty yöllä keskellä Pyynikintoria.

Kangasluoma sanoo olevansa tyytyväinen videon lopputulokseen eikä haluaisi tehdä sitä toisella tavalla. Itse tekoprosessista hän kertoo oppineensa editoinnin merkityksen. ”Videokuvauksessa joutuu keskittymään otoksen pituuteen, koska siitä tulee helposti vain muutaman sekunnin mittainen”. Videoproduktion tekeminen oli hedelmällistä myös siksi, että Emilia pääsi tekemään videoita tulevassa kesätyöpaikassaan.

VJM

  • Visuaalisen journalismin maisteriohjelmassa aloittaa noin 10 opiskelijaa.
  • Opintoihin kuuluu journalistisen kuvaamisen lisäksi verkkojulkaisemista ja liikkuvaa kuvaa.
  • Katso kaikkien videoiden esittely täältä
Emilia Kangasluoma

Juttu on julkaistu tässä lehdessä

katse 2-2014

Päähenkilö Ville Pirinen

Katse 2/2014

Maisteri

Emilia Malin ja Tiina Suvanto: Love is now

VJM:n verkkovideot keväällä 2014

Visuaalisen journalismin maisteriopiskelijoiden verkkovideoiden teemana oli ”Rakkauden Tampere”. Videotyöskentelyä opetti Mikko Keskinen ja...

maisterityö

Lapsi muuttaa parisuhdetta

Silja Viitalan ja Paula Kaskimaan videoteos "Kuivakausi" osoittaa, että lyhyelläkin videolla voi raapaista pintaa syvemmälle.