Uudet tilat

Perjantai, 7. Huhtikuuta 2017 - 13:18
TEKSTI: Onni Ojala
KUVAT:

Katse tutustui Tampereen uusiin kulttuurinesitystiloihin. Katso 360-asteiset valokuvat osoitteessa fb.com/utakatse.

 

Olympia-kortteli

Jenni Vartiainen, kokous- ja juhlapalveluiden myyntineuvottelija

Olympia-kortteli on toiminut lokakuusta 2016 lähtien. Itse aloitin Olympialla helmikuun alussa. Minulla on kumma veto vanhoihin rakennuksiin. Entinen työpaikkani oli vanha 1900-luvun alun elokuvateatteri, kuten Olympian salikin. Sen lisäksi asun sata vuotta vanhassa puutalossa. Historia tuo tilaan aina omanlaisensa tunnelman.

 

Taidetila Pelto

Osku Leinonen, perustaja ja ylläpitäjä

Etsimme pitkään kumppanini Marian kanssa tilaa, ja tämä alue oli tuttu. Olimme oikeassa paikassa ja oikeassa hetkessä, ja kun näimme paikan, tunnelma vetosi. Tässä olemme olleet syksystä 2015 asti. Monitoimitilassamme on paljon erilaista tapahtumia. Yksiä mieleenpainuvimmista tapahtumista olivat akustinen festivaali sekä butoh-tanssin työpaja.

 

Haulitehdas

Markku Komulainen, Pispalan Moreeni ry:n puheenjohtaja

Pispalassa on ihanaa. Täällä tuntee sellaista yhteishenkeä, jota harvassa paikassa tuntee. Muutin Tampereelle Pispalan puolelle neljä vuotta sitten. Pispala muistuttaa kotikaupunkiani Nurmesta, joka on myös kahden järven välissä. Joka kerta kun kävelen täällä, minulle tulee lapsuus mieleen. Moreeni toimii tavallaan alueen edunvalvojana.

 

Kuivaamo

Joonas Toivonen, Swäg ry:n puheenjohtaja

Lielahden tehdasalue suljettiin vuonna 2008. Se oli ollut jo pitkään sellainen paikka, että tuonne kun pääsisi. Marraskuussa 2015 kaupunki esitteli tiloja eri toimijoille. Me toimme mukanamme 10-sivuisen hankesuunnitelman viideksi vuodeksi eteenpäin, ja se kelpasi kaupungille. Alue aukesi yleisölle ensi kerran viime kesäkuussa, kun järjestimme tiloissa Swäg Festivaalin.

Olympia
Jenni Vartiainen.
Osku Leinonen.
Markku Komulainen.
Joonas Toivonen.

4 esinettä

Jyrki Vainonen

Muistissa

Minne tamperelaiskirjalijat tallettavat ajatuksensa?

Sofi ja mehupillit

Maalaa, kuvaa ja taiteile

Neljä tuoretta Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunutta kuvataiteilijaa esittelee lempityövälineensä.