Veera Moberg, tatuointitaiteilija

Keskiviikko, 6. Maaliskuuta 2013 - 16:37
TEKSTI: Mira Aaltonen, Saara Sivonen
KUVAT:

 "Työhuoneeni on siellä missä minäkin. Päivisin tatuoidessani se on Takomossa ja aamuisin ja iltaisin kotona, missä valmistaudun seuraavan päivän töihin. Joskus työntekoon riittävät lehtiö, kynä ja kalenteri, jotka kulkevat mukana.

Jos en olisi tatuointitaiteilija toivoisin olevani kuvittaja. Todennäköisesti olisin kuitenkin graafinen suunnittelija, joka oli ammattini ennen tatuoijaksi ryhtymistä.

Mielestäni tatuoinnin pitää olla ottajalleen sopiva ja sitä kautta hyvän näköinen.

Kummallista työssäni on se, että työni on olemassa niin kauan kuin asiakaskin, ja kulkee hänen mukanaan joka paikkaan. On sattuman kauppaa kuka näkee töitäni ja keitä työni tapaa. En voi ”vetää töitäni pois markkinoilta”, vaan ne ovat usein näkyvä osa muita ihmisiä.

Jos minun pitäisi tiivistää työni, sanoisin, että se on ihmisten kanssa oleskelua, tatuointien suunnittelua ja toteuttamista. Suuren osan päivästä vietän asiakkaan kanssa. Rakastan työtäni monesta syystä. Nautin paljon sen sosiaalisuudesta ja olen aina otettu, kun asiakas valitsee minut toteuttajaksi tatuoinnilleen. On imartelevaa, että minuun luotetaan ja näkemyksiäni kuunnellaan.

Kaunein hetki tänään oli puuhastelu ja paikkojen kuntoon laittaminen ennen asiakkaiden saapumista keväisessä ja häikäisevän kirkkaassa auringonpaisteen tahtiin."

 

Veera Moberg, päivä työhuoneessa, Katse-lehti kevät 2013

Juttu on julkaistu tässä lehdessä

Tamperelainen kulttuurilehti

Vuoden 2013 kevätnumero sukeltaa Tampereen kulttuurielämään ajankohtaisten henkilöiden kautta. Runoilija Archie Ahola kirjoittaa rakkausrunoja ja vihaa kliseitä.

PDF icon Lataa PDF (7.09 MB)

Ateljee

Maria Stereo, kuvataiteilija

"Työhuoneeni on ensisijaisesti työpaikka"

Mari Rosendahl, tanssitaiteilija

"Työhuoneeni on Black box Hällä-näyttämö Tampereen Hämeenkadulla"

Emma Iivanainen

Emma Iivanainen, kakkutaiteilija

Emma Iivanainen, kakkutaiteilija

Karin Grobel-Eneh

Viulunrakentaja Karin Grobel-Eneh

Katse vietti päivän tamperelaisen viulunrakentaja Karin Grobel-Enehin kanssa.

Juho Haimakainen

Tamperelaisella surffilautapajalla

Pinguino surfboardsin Juha Haimakainen ja Pauli Hakala valmistavat surffilautoja Lielahdessa.

Kipa Mikkola, joogaohjaaja

Kipa Mikkola toimii joogaohjaajana hyvinvointihuoltamo Lentävässä Matossa, Tampereella. Katse-lehti kävi tutustumassa hänen työhuoneeseensa.