KATSE JOULUkuu 2011 / TAMPERE

Lauran lauluja

TEKSTI JA KUVA: Kati Laukkanen

lauramoisio lauramoisio lauramoisio lauramoisio lauramoisio lauramoisio lauramoisio

Kun Laura Moisio astuu VR:n hämärään varastorakennukseen, tuntuu, kuin joku olisi laittanut valot päälle. Moisio puhuu silmät sädehtien tulevaisuudestaan musiikin parissa, ja miltei jokaista lausetta tahdittaa iloinen nauru.


Kaikki alkoi Pajakadulta. Siellä sijaitsi Moision ensimmäinen oma asunto ja siellä syntyi laulu, joka pääsi soittoon helsinkiläiseen Bassoradioon. ”Pajakadulla hienointa ja samalla raivostuttavinta olivat ohuet seinät ja naapureiden äänet. Junien kirskunnasta ja kesän kuumuudesta huolimatta Pajakatu oli onnellinen ja rauhoittava paikka asua”, Moisio kertoo.

Osin Pajakatu-kappaleen menestyksen ansiosta Moisio uskalsi laittaa musiikin elämässään etusijalle. Markkinoinnin opinnot Tampereen yliopistossa etenisivät hitaamminkin. Päätös on kannattanut, sillä pikkuhiljaa Moisiosta on tullut tuttu nimi keikkakansan keskuudessa. Ainakin siinä määrin, että pari innostunutta kriitikkoa on puhunut jopa tulevasta tähteydestä.

Kuulijat myös todella kuuntelevat, eivätkä yksin musiikkia vaan jokaista lausuttua sanaa. Lauralle arki on aarrearkku, josta löytyy pieniä ja suuria oivalluksia, joita muuttaa laulujen sanoiksi. Juuri tuollaisista arjen ihmeistä on myös Pajakatu tehty.

Musiikkiurallaan Laura uskoo olevansa menossa oikeaan suuntaan, mutta sanoo, että matkaa tavoitteeseen on vielä. Tulevaisuudessa odottaa ensimmäinen täyspitkä levy.

”Pajakatu on hieno laulu. Voin itse kuunnella sitä uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. En kuitenkaan halua jäädä yhden biisin ihmeeksi. On vielä parempia lauluja tekemättä.”